erivajadustega õpilaste kunsti ja käelise tegevuse arengut toetav projekt,

mis võimaldada neil väljendada oma vaimu- ja tundeelu ning tunnetada end looja, vaataja ja hindajana.


Monday, May 14, 2012


Kunstiõpetajate eriline koostöö  - näitus „Roherosinad“



Tallinna Tondi Põhikool

Pressiteade:        15.05.2012


Kunstiõpetajate kuueaastane koostöö toob taas kord kokku sadakond erivajadustega õpilast üle Eesti, et üheskoos meisterdada papiskulptuure ning panna kokku keskkonnateemaline näitus „Roherosinad“.

16. mail, Tondi Põhikooli õuel, kulmineerub kuues kunstiprojekti „valgele valgega ehk värviliselt“ suurettevõtmine, mis on läbi põimitud keskonnakunsti ja väikese jalajälje kunstitunni põhimõtetest ning mille tegevused aitavad kaasa osalejate keskkonnasõbralike hoiakute ja väärtuste kujunemisele.

Kunstipäeval saavad õpilased kogeda end skulptoritena, valmistades vanapaberist ja pakkematerjali jääkidest papiskulptuure. Samuti saavad nad osaleda Tallinna Keskkonnaameti rohelise mõttemalli ja Väikese Nõia Merli õpi-ning mängutoas.

Kunstipäevale võtavad osalejad kaasa loovtööd, mis on valmistatud kasutusest kõrvale jäänud materjalidest ning mis on nutikaid ja keskkonnasõbralikud. Nende juurde lisavad nad kohapeal lustakad papiskulptuurid ning nõnda valmib ühiselt projekti kevadnäitus „Roherosinad“, mida saavad kõik huvilised vaadata 6. juunini Tondi Põhikoolis.  Edasi ringleb näitus osalenud koolides terve järgmise õppeaasta. Näituse ja külastustingimuste kohta leiab info projekti ajaveebist valgelevalgega.blogspot.com.

Õpetajatele jagab kunstipäeval inspiratsiooni efektemailvärvide kasutamise läbi Ene Botique kunstnik ja juhataja Ene Pais. Osalejaid tulevad tervitama kunstipäeva puhul Ave Kumpase laululapsed. Päeva lõpus minnakse vastavatud lennumuuseumi, kus külastusjuht Tuuli Reinsoo räägib asjadest, mille on kestev väärtus -  võib olla teine, kolmas, sajas, isegi viiesajas noorus.

 Tänavu osalevad projektis Astangu Kutserehabilitatsiooni Keskus, Kiigemetsa Kool, Lahmuse Kool, Päinurme Internaatkool, Tallinna K.Pätsi Vabaõhukool, Rakvere Lille Kool, Vaeküla Kool, Valga Jaanikese Kool, Vidruka Kool, Õismäe Kool, Tallinna Tondi Põhikool, Käo Põhikool.

Projekti toetavad Tallinna Haridusamet, Tallinna Keskkonnaamet, Haridus-ja Teadusministeerium, OÜ Interaltus, OÜ Scannimpex, Dermoshop, Tallinna Külmhoone ("Premia"), Saarioinen OÜ („Mamma“) ja Mänguplaneet.



Täiendav info ja küsimused projekti kohta:

Silvia Paluveer

projektijuht, kunstiõpetaja Tallinna Tondi Põhikoolis

No comments:

Post a Comment