erivajadustega õpilaste kunsti ja käelise tegevuse arengut toetav projekt,

mis võimaldada neil väljendada oma vaimu- ja tundeelu ning tunnetada end looja, vaataja ja hindajana.


Sunday, May 5, 2013

JUTUKAD KOOLITAHVLID TONDI PÕHIKOOLIS!

Vaeküla Kool

Kolmapäeval, 8. mail tuunivad erikoolide lapsed Tallinna Tondi Põhikooli õuel tahvleid ning üheskoos avatakse ka näitus „Jutukad koolitahvlid“ .

Astangu Kutserehabilitatsiooni Keskus
Projekti Valgele valgega 2013 kõik osalejad saavad 8. mail kujundada iseendale Sadolini Värvikeskuse tahvlivärvidega täpselt sellised koolitahvlid, nagu neile meeldivad ning jätta neile kriidiga piltsõnumeid lõppevast kooliaastast. Tuunitud tahvlid riputatakse koolimaja õuepuudele kuivama ja nii sünnib ühine kunstiteos „Kõnelev kooliaed“.

Tahvlite kujundamine on siiski vaid üks põnev tegevus suures kunstiprojektis, mida sel aastal juba seitsmendat korda korraldab Tallinna Tondi Põhikool. Kunstiprojekt „valgele valgega ehk värviliselt“ loob erivajadustega laste jaoks sobiliku ja turvalise võimaluse oma mõtete ja tunnete jagamiseks, toetab õpilaste kunstihuvi ja aitab kaasa käelise tegevuse arengule.

Kiigemetsa Kool
Traditsiooniliselt on kõik projektis osalejad enne ühist kunstipäeva kodutööna kas joonistanud või meisterdanud etteantud teemal loovtöö. Sel aastal tuli osalejatel kujutada üks nende jaoks oluline lugu oma klassi kriiditahvlile, see üles pildistada ja teistega jagada. Nendest lugudest seadis projekti meeskond koos kujundaja Merle Ainsooga kokku posternäituse „Jutukad kriiditahvlid“. Näitus on huvilistele avatud 8. maist kuni 10. juunini 2013 Tondi Põhikooli I korruse fuajees ning pärast seda rändab näitus edasi teistesse kunstiprojektis osalenud  koolidesse. Infot, kus väljapanek parajasti on, saab jooksvalt projekti ajaveebist http://valgelevalgega.blogspot.com/ 

Käo Põhikool
Pärastlõunal, mil näitus avatud ja tahvlid kujundatud, viib kunstiprojekt Eestimaa erinevatest paikadest kunstipäevaks kohalesõitnud 87 õpilast ja õpetajat haridusprogrammidesse Tallinna vanalinna muuseumitesse. Kunstipäevalistel tuleb sammuda lohe jälgedes Eesti Ajaloomuuseumis otsides vastuseid Eesti ajaloo ja Suurgildi hoone põneva mineviku kohta. Niguliste kirikus aga uuritakse lõbusa otsimismängu käigus muuseumi tähtsamaid kunstiteoseid. Haridusprogrammid vanalinnas lõppevad kunstipäevale traditsiooniliselt suure ja uhke tordiga, mille seekord valmistab restoran „Kaljas“ koostöös restoran „City Platz'iga“.

Killutajad Päinurmest
Kunstiprojektis ei õpi ainult õpilased - ka õpetajad saavad uusi teadmisi. Sellel aastal õpetab raamatute kunstnik Krete Pajo õpetajatele, kuidas luua ja jätta sõnumeid läbi POP-UP pildi. Erikooli kunstiõpetajal peab jaguma loovust ja oskust, et leida igale lapsele sobiv tegutsemis- ja väljendusviis. Kunstiprojektis osalemine annab õpetajatele võimaluse õpitubadest, teiste koolide loovtöödest ja üksteise kogemusest inspiratsiooni saada ning seeläbi veelgi edukamalt oma õpilasi õpetada.
Tondi Põhikooli kurjajuurikad

Käesoleva aasta kunstiprojektis osalevad Astangu Kutserehabilitatsiooni Keskus, Kiigemetsa Kool, Päinurme Internaatkool, Rakvere Lille Kool, Vaeküla Kool, Valga Jaanikese Kool, Vidruka Kool, Õismäe Kool, Käo Põhikool, Lahmuse Kool, Ristiku Põhikool ja Tallinna Tondi Põhikool.

Projekti peavad oluliseks ja toetavad Haridus- ja Teadusministeerium ning Tallinna Haridusamet. Projekti tegevusi aitavad läbi viia  ja toetavad Eesti Ajaloomuuseum ja Niguliste muuseum, Sadolini Värvikeskus, koopiakeskus OÜ Koopia Niin ja Rauam, restoran Kaljas koostöös restoran City Platz'iga, OÜ Dermoshop, Tallinna Külmhoone („Premia“), AS Hallik („Hagar“), OÜ Saarioinen („Mamma“ ) ning MTÜ Meie Lapsed.


Lahmuse Kool
Rakvere Lille Kool


Tondi Põhikooli rõõmus 4M klass
Vidruka Kool


Tuisu kevad Tondi Põhikool
Valga Jaanikese Kool


Vidruka Kool
Õismäe Kool

1 comment:

  1. Väga suur kummardus ja tänu korraldajatele! See päev oli lihtsalt võrratu!

    ReplyDelete