erivajadustega õpilaste kunsti ja käelise tegevuse arengut toetav projekt,

mis võimaldada neil väljendada oma vaimu- ja tundeelu ning tunnetada end looja, vaataja ja hindajana.


Monday, April 5, 2010

VALGELE VALGEGA 2007

Pane silmad kinni, kujuta ette, et Sa jalutad mööda suviselt lõhnavat männimetsa, linnud siristavad, sipelgad askeldavad usinasti oma radadel, kollased liblikad keerutavad õhkõrnalt sinust paremal ning kerge värske tuuleiil paitab su põski. Sa jõuad lagendikule, põllulilledega ümbritsetud suur kivi peesitab päikese käes ja selle peal on midagi… kingitus…ja see kingitus on just Sinule. Ava see….!


Kui 2006 aasta projekti eesmärgiks oli kunsti abil väljendada oma mõtteid inimestevaheliste suhete teemadel, siis 2007 aastal keskenduti kingituste tegemisest, kinkimisest ja kingisaamisest tulenevatele emotsioonidele. Kodutööd valmisid seekord teemal „Eriline kingitus” .

27. aprillil 2007.a. toimunud kunstipäeval pistsid omavahel rinda Astangu Kutserehabilitatsiooni Keskus, Kiigemetsa Kool, Lahmuse Kool, Palivere Eriinternatkool, Päinurme Internaatkool, Rakvere Lille Kool, Türi Toimetulekukool, Valga Internaatkool, Õismäe Kool kahe ning Tallinna I Internaatkool kolme võistkonnaga igast koolitüübist.Kohapeal valmistati etteantud loodusmaterjalidest veel erilisi kingitusi. Valminud tööd lisati kodutöödest ülespandud näitusele.

Oma mõtteid olid paberile seadnud ka sõpruskoolid väljastpoolt Eestit Junedals Skolan, Attarps Skolan, Bankerüdi Sotsiaalkeskus Rootsist, Die Schule am Kastaniensteg Saksamaalt.said oma kodutööd saatnud meeskonnad kokku Tallinna I Internaatkoolis.

Lihtsa hindamissüsteemi abil valisid õpilased välja nende arvates kõige õnnestunuma töö, mis pälvis tiitli publiku lemmik. Iga koolitüübi parima töö valis seekord välja žürii. Töödest kokkuvõtete tegemise ajal vaatasid õpilased lasteteater Sõbrakese näidendit „Juku lood” ning nende juhendajad osalesid laastumaali töötoas. Kunstipäev lõppes nagu ikka piduliku meeskondade tunnustamise ning näituse avamisega.

Selleks, et kunstipäev jääks osalejatele endile meelde kui kingitus ning selle mõju ulatuks kuni järgmise kevadeni, toetasid Sotsiaal- ja Kultuuriministeerium ning Tallinna Haridusamet projekti raames valminud tööde fotodega illustreeritud kalendri trükkimist.

8. juunil kell 12 avati Tartu Linnaraamatukogu II korruse fuajees kunstiprojekti „Valgele valgega ehk värviliselt 2007” raames valminud võistlustööde näitus.

No comments:

Post a Comment