erivajadustega õpilaste kunsti ja käelise tegevuse arengut toetav projekt,

mis võimaldada neil väljendada oma vaimu- ja tundeelu ning tunnetada end looja, vaataja ja hindajana.


Wednesday, March 27, 2013

Kodutöö üleslaadimine

Siit leiad juhendi, 
kuidas oma foto/fotod kodutööde galeriisse üles laadida.

1. Klikka siia  või tipi uues aknas aadressireale http://album.sabake.net/ Nüüd logi sisse. Kasutajanime ja parooli on Sulle projektijuht e-kirjaga saatnud. Ole parooli sisestamisel väga täpne:)
Logi sisse
Sisesta kasutajanimi ja parool


2. Leia üles abivahend "Lae fail", klikka sellele, avanenud lehelt vali album "Jutukad kriiditahvlid"
Abivahend "Lae fail"
Vali album "Jutukad kriiditahvlid"

3. Nüüd leia nupp "lehitse" ning näita koht, kust foto Sinu arvutist üles laetakse ja vajuta nupule "open". Kui oskad, vali korraga mitu pilti. Laadimine võtab pisut aega, pead ootama seni, kuni Sinu foto muutub üleslaadimisaknas nähtavaks.

Nupp "lehitse"
Täpsusta pildi asukoht
Kui tahad üles laadida mitu fotot, siis "lehitse" uuesti, täpsusta foto asukoht vajuta nupp "open" ja oota taas, kuni näed soovitut üleslaetavate fotode real.

4. Kui oled oma foto/fotod üles leidnud, vajuta nupule "jätka". Avaneb aken, kus Sa saad lisada oma fotole pealkirja, kirjelduse ja võtmesõna. Pealirja lahtrisse kirjutagi foto pealkiri. Kirjelduse lahtrisse kirjuta, millest see pilt fotol jutustab. Võtmesõnade lahtrisse kirjuta kooli nimi (ära jäta tühikuid mitmesõnalise nime vahele nt tallinnatondipõhikool) siis jäta tühik ja kirjuta sõna "kunstiprojekt"
Leia nupp "jätka"
Pildi info

5. Kui kõik valmis nii nagu peab, klikka nupule "rakenda muutused" Selle peale saad teate, "muudatused edukalt salvestatud". 

Nupp "rakenda muutused"
Muudatused edukalt salvestatud

6. Kui soovid nüüd oma fotot galeriis näha, siis liigu hiirega "Coppermine" kirjale ning klikka sellel. Nähtavale ilmub kunstiprojekti logoga album, klikka sellel ja rõõmusta oma fotot teiste seas nähes:)
"Coppermine" kiri millel klikata
Juhuu! Minu pildid :)


Ja kui miskipärast pole kõik läinud nii, nagu vaja, siis proovi igaks juhuks kõike otsat peale teha ja kui siis ka ei õnnestu, siis helista projektijuhile või kirjuta valgelevalgega@gmail.com

No comments:

Post a Comment