erivajadustega õpilaste kunsti ja käelise tegevuse arengut toetav projekt,

mis võimaldada neil väljendada oma vaimu- ja tundeelu ning tunnetada end looja, vaataja ja hindajana.


Saturday, March 9, 2013

Kunstiprojekti 7 kevad



Kunstiprojekti seitsmes kevad hakkab lumekooriku alt tasahilju välja paistma ja kutsub sel aastal õpilasi koos õpetajatega kriiditahvlitele joonistama, joonistatut jäädvustama ja üksteisega jagama.

Kriiditahvli kirjed kaovad enamasti tunnikella helisedes pesukäsna ja vanad tahvlid teevad ruumi uue ajastu tarkadele ja tundlikele paneelidele. Kriidised sõrmed ja kriuks on peagi ajalugu ning kriiditolmuse põsega kass ja poolenisti mahapestud sabaga hiir saavad ülesjoonistatud digitaalse tindiga ning kodunevad kiirelt digimaailmas.

Digitaliseerime meiegi ... mõistagi omamoodi!


Oleme vanamoelised ja uuendusmeelsed ühekorraga. Joonistame  kriiditahvlid lugulaulusid täis, jäädvustame selle siis digikaamerate abil ja jagame neid üksteisega. Nõnda kogume kokku koolilood erinevatest Eestimaa nurkadest ja kogutud materjalidest paneme kokku näituse.

Kevade ja kodutööde edenedes ootab Tondi Põhikool kõiki kunstiprojektilisi 8. mail 2013  oma kooliaeda TahvliMaania töötuppa, mille käigus valmib kunstiteos „Jutukas kooliaed“. Pärast seda ootab meid põnev DRAAKONIJAHT Eesti Ajaloomuuseumis ja LÕVIJAHT Niguliste kirikus. Päev lõppeb üllatusmänguga.  Õpetajate ideetundi juhendab sel aastal
 raamatute kunstnik Krete Pajo teemal „sõnum läbi pop-up kunsti“.  
Uusi ja põnevaid kunstitarbeid tutvustab Büroo Pluss

Tähtis tehniline teave uutele ja vanadele osalejatele: kunstiprojekt on suunatud erivajadustega lastele ja noortele , osaletakse meeskonnana: 4 õpilast ja 2 juhendajat organisatsiooni ühe õpitaseme kohta , osavõtuks tuleb registreeruda hiljemalt kodutööde esitamise ajaks, milleks on 12. aprill 2013, registreerimislehe ja kodutööde esitamise info leiad projekti ajaveebist valgelevalgega.blogspot.com, osalustasu, mille sisse mahub ka lõunasöök, on meeskonnaliikme kohat 4€.

2 comments:

  1. Väga äge idee! Ma ikka loodan, et vanad tahvlid niipea ei kao. Kas on ka mingid täpsemad juhised kodutöö jaoks - kui palju pilte, mis formaadis jne?

    ReplyDelete
  2. Iga grupi kodutöödest läheb trükki kindlasti 1 foto, aga saata võib 1-3, mille hulgast saab valida. Täpsem info kodutööde kohta saab laiali saadetud peale koolivaheaega. Seniks lennukaid ideid!

    ReplyDelete